Vijesti
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Поштовани/а,

Са задовољством вас обавештавамо да ће Катедра за бродоградњу Машинског факултета у Београду бити домаћин 16-е Међународнoм симпозијуму посвећеном стабилитету брода – The 16th International Ship Stability Workshop, ISSW 2017 – који ће бити одржан у Београду (хотел Crowne plaza), од 5. до 7. јуна 2017. године (веб страница симпозијума је овде: http://www.shipstab.org/issw2017).

ISSW је један од најзначајнијих међународних скупова у области бродоградње, у чијем раду учествују врхунски светски истраживачи и представници бродарских компанија, бродоградилишта, класификационих друштава, националних регулаторних тела, софтверских компанија, института, универзитета, морнарица и др. из Јапана, Бразила, Русије, САД-а, Велике Британије, Италије, Немачке, Шведске, итд.

До сада је организовано 15 ISSW симпозијума широм света, а захваљујући добрим резултатима својих истраживача у области стабилитета брода, Катедра за бродоградњу Машинског факултета стекла је право да буде домаћин скупа ISSW. Уједно, то ће бити и први међународни научни скуп из области бродоградње организован у Србији.

Уобичајено је да се програм ISSW скупа састоји из осам тематских сесија на којима се излажу радови посвећени тренутно најважнијим проблемима стабилитета брода, посебно са аспекта пројектовања, техничких прописа, експлоатације.

Овај скуп је специфичан, јер су радови и излагачи већ познати и чине га нека од највећих имена из света бродоградње.

ISSW, међутим, није само релевантан научни скуп већ и прилика за упознавање колега из струке, практично са свих континената, успостављање међународне научне и техничке сарадње и склапање пословних познанстава. Формат скупа је компактан, стимулативан за дискусију и погодан за размену гледишта.

У складу с тим, позивамо Вас да учествујете у раду симпозијума ISSW 2017. Котизација за учествовање је 250 еур по особи (do 1.маја, 290 после 1. маја), у чему је укључено учествовање у сесијама, ручкови, вечере, кафе паузе, зборник радова итд. Више о томе, испод – процедура за регистровање.

Такође, позивамо Вас да размотрите могућност да у својству спонзора/донатора подржите организацију скупа ISSW 2017. Улога спонзора/донатора у организацији скупа била би истакнута како током тематских сесија и друштвених догађаја, тако и у штампаном зборнику научних радова изложених на скупу, на интернет презентацији скупа, итд. Више о томе, испод – процедура за уплату донације.

----------------------------------

Процедура за регистровање учесника конференције:

Ако желите да учесвујете у конференцији, што бисмо ми као факултет желели и позивамо Вас, молим Вас да попуните фајл ISSW2017 - Registration form. То је регистрациона форма за учеснике (најбитније је да се попуни име конкретног учесника, организација и ПИБ у истој линији, адреса, емаил. Ово се попуњава за сваког учесника посебно! Даље, инструкције за уплату котизације налазе се на сајту конференције (http://www.shipstab.org/files/ISSW2017/ISSW2017_Instructions_for_payment_EUR_NEW.pdf). Када извршите уплату, скениран доказ о уплати и попуњену регистрациону форму (фајл ISSW2017 - Registration form) нам шаљете на овај емаил. Тиме се завршава процедура регистрације за једног учесника. Водите рачуна о томе да трошкове трансфера новца сноси учесник.

Процедура за уплату донације/спонзорства:

Ако Ваша компанија/институција жели да буде спонзор/донатор, процедура налаже да се потпише Уговор о донацији између две стране пре саме донације.

Наши стандардни понуђени пакети за потенцијална спонзорства/донације су наведени у фајлу – ISSW2017 – Benefits for sponsors – February 2017. Наравно, у случају да сте у могућности, сваки облик подршке, каква год да је, је добро дошао.

----------------------------------

Стојимо Вам на располагању за све додатне информације.
Срдачан поздрав,

Доц. др Никола Момчиловић,

Катедра за бродоградњу Машинског факултета у Београду
координатор комитета за организацију The 16th International Ship Stability Workshop

www.shipstab.org/issw2017
www.mas.bg.ac.rs
www.brodogradnja.org
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+381 63 346118

Satelit