Vijesti
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

POŠTOVANE KOLEGE,
VJEROVATNO VAM JE POZNATO DA JE NAŠE UDRUŽENJE ORGANIZATOR 23. GODIŠNJE SKUPŠTINE KONFEDERACIJE UDRUŽENJA POMORSKIH KAPETANA ZEMALJA EVROPSKE UNIJE (CESMA). IZVRŠNI ODBOR ĆE ZASIJEDATI U KOTORU U DOMU BOKELJSKE MORNARICE 3. MAJA OVE GODINE A 4. MAJA ĆE U HOTELU CATTARO BITI ODRŽANA SKUPŠTINA.
SKUPŠTINI ĆE PRISUSTVOVATI PREDSTAVNICI SVIH EVROPSKIH UDRUŽENJA, I ŠTO JE PO PRVI PUT, ISTOJ ĆE PRISUSTVOVATI IZVRŠNI DIREKTOR EVROPSKE AGENCIJE ZA POMORSKU SIGURNOST (EMSA).
SVEČANOM DIJELU GODIŠNJE SKUPŠTINE, 4.MAJA SA POČETKOM U 0900 SATI, PRISUSTVOVATI ĆE I BROJNE ZVANICE. NAKON SVEČANOG DIJELA NASTAVITI ĆE SE SA RADNIM DIJELOM SKUPŠTINE KOJOM PRILIKOM SU PREDVIĐENA I TRI INTERESANTNA PREDAVANJA, A TEME SE ODNOSE NA POMORSKU SIGURNOST I SPREČAVANJE ZAGAĐENJA ZALIVA BOKE OD STRANE PUTNIČKIH I DRUGIH PLOVNIH OBJEKATA. TAKOĐE, IZVRŠNI DIR. EMSA GOSP. MARKKU MYLLY ĆE NAS UPOZNATI SA PLANIRANIM POMORSKIM ZAKONIMA EU KOJI SU U PRIPREMI.
U POPODNEVNOM DIJELI U JE PREDVIĐENA DISKUSIJA ČLANOVA CESMA I DONOŠENJE REZOLUCIJA.
PO ZAVRŠETKU GODIŠNJE SKUPŠTINE ORGANIZOVANA JE VOŽNJA ZALIVOM I VEČERA NA BRODU „VODENA KOČIJA"
OVOM PRILIKOM POZIVAMO SVE ČLANOVE NAŠEG UDRUŽENJA DA PRISUSTVUJU RADNOM DIJELU GODIŠNJE SKUPŠTINE I DA SE, PO ZAVRŠETKU ISTE, PRIDRUŽE IZLETU ZALIVOM I SVEČANOJ VEČERI.
FINANCIJSKU KONSTRUKCIJU ODRŽAVANJA GODIŠNJE SKUPŠTINE NIJE BILO MOGUĆE OSTVARITI BEZ POMOĆI JEDNOG DIJELA SPONZORA. TAKOĐE, I DIO NAŠEG ČLANSTVA JE IZRAZIO ŽELJU ZA IZVJESNIM NOVČANIM PRILOGOM. ZATO, POZIVANO SVE ČLANOVE, KOJI SU U MOGUĆNOSTIMA DA DAJU SVOJ SKROMNI DOPRINOS TO URADE UPLATOM NA NAŠ ŽIRO RAČUN:

UDRUŽENJE POMORSKIH KAPETANA CRNE GORE
ŽIRO RAČUN: 520-360700-10

UNAPRIJED VAM SE ZAHVALJUJEMO .
U NADI PRIJATNOG DRUŽENJA SVE VAS SRDAČNO POZDRAVLJAMO.

 

UPRAVNI ODBOR
20.04.2018.

Obavještavamo članove, pomorce i širu pomorsku i ostalu javnost da će se 4. maja u Kotoru, u organizaciji Konfederacije udruženja pomorskih kapetana zemalja Evropske unije i Udruženja pomorskih kapetana Crne Gore, održati 23. godišnja skupština ove strukovne asocijacije.
Konfederacije udruženja pomorskih kapetana zemalja Evropske unije (CESMA) je osnovana 1995. i predstavlja 15 udruženja pomorskih kapetana iz 12 zemalja EU kao i pridruženih članica EU, uključujući i Crnu Goru (2011).


Cilj ove strukovne organiyacije je predstavljanje interesa svojih članica u Komisiji EU odnosno parlamentu EU a koji se odnose na pomorsku sigurnost, zaštitu morske okoline i obrazovanje i obuku pomoraca.
CESMA je učestvovala u raznim programima Komisije EU kao što su METNET,EMRF, MARNIS i SAGMAS a sada je uključena u program Quality Shipping Industry Charter i u Planning Group od strane EU Maritime Industries Forum. (Framework Program no. 6)
Pored proučavanja i upoznavanja sa problemima pomorske industrije EU, CESMA takođe daje konsultantske usluge i svjete.

 

Ciljevi ove 23. godišnje skupštine CESMA su:

 

- da se donesu rezolucije, koje će biti upućene tijelima EU koji pripremaju i donose pomorsku zakonsku regulativu, a koje se odnosi na unapređenje života i rada Zapovjednika i pomoraca na brodu, unaprijeđenje pomorske sigurnosti i poboljšanje zaštite morske sredine,

 

- da informiše javnost zemalja EU odnosno članica CESMA o problemima u pomorskoj industriji,


- da zadrži i razvija najveća pomorska znanja i iskustva u Evropi,

 

- da se promoviše potrebu istraživanja u pomorstvu i saradnje sa drugim Evropskim institucijama i organizacijama,

 

- da promoviše pomorsku tradiciju i kulturno istorijske spomenike Boke Kotorske i Crne Gore, i

- da promoviše potencijale kongresnog turizma Kotora.

 

19.04.2018.

 

Recent action taken by German Port State Control against a shipowner serves as a reminder that the requirements of the Ballast Water Convention are in effect, even when operating between North Sea ports.

 

The IMO Ballast Water Convention came into force in September 2017. The deferred requirements for existing vessels – which remain in place until September 2018 - concern only the installation of a ballast water treatment system. All other aspects of the Convention must be observed, including the requirement to carry out ballast water exchange, as necessary.

 

The North of England reminds its Members that vessels transiting between North Sea ports may be required to carry out a ballast water exchange (D-1) if they are unable to treat the ballast on board with an IMO type-approved treatment system (D-2).

 

IMO Circular BWM.2/Circ.56, issued in July 2015, sets out the designated ballast water exchange areas in the North Sea. Approved by the OSPAR states (Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, the Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden and the United Kingdom), these ballast water exchange areas are for intra North Sea traffic only and will terminate when existing vessels meet the D-2 standard.

 

The German Ministry of Transport has provided useful information which can be found here: https://www.deutsche-flagge.de/en/faqen/environmental-protection

 

North of England                                                                                 12.04.18

HME Cargo: Shippers will now be responsible for determining whether or not their cargo is hazardous to the marine environment (HME). Cargo must be classified in accordance with the criteria of the United Nations Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS). Appendix I to MARPOL Annex V lays out the classification criteria.

 

Garbage Record Book: Vessels will be also required to use a new garbage record book which will be split into two parts:

 

Part 1 – Garbage other than cargo residues
This part is for garbage generated on board and now includes electronic waste items known as E–waste. This is for items such as computers and printer cartridges generated on board the vessel.

 

Part 2 –Cargo residues
This part is to record the disposal of cargo residues. Residues are split into two categories HME or Non-HME.

 

12.4.18.

U prostorijama Montenegro Biznis Alijanse održana je 22.03.2018. godine, konstitutivna sjednica Odbora MBA za pomorstvo. Pored predstavnika MBA članovi Odbora su predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Unije pomoraca, Udruženja pomorskih kapetana, Nimonta, Barske plovidbe, Interloga, a biće proširen sa još nekoliko predstavnika privrede iz ovog sektora. Na sastanku su izneseni brojni problemi koje imaju kako pomorci, tako i privrednici ovog sektora.

Odbor MBA za pomorstvo je na današnjoj sjednici definisao svoje prve aktivnosti na planu stvaranja što podsticajnijih uslova za funkcionisanje ovog sektora koje se odnose na zakonsku regulativu koju treba što više prilagoditi njegovim potrebama.

Odluku o formiranju ovog sektora MBA je donijela zbog njegove važnosti za razvoj naše ukupne ekonomije. Naravno na takvu odluku MBA je, prije svega, upućivalo to što se u ovom sektoru može razvijati biznis, jer je Crna Gora Mediteranska država sa jednom od najljepših obala ne samo na Mediteranu.

Na sastanku su istaknuta očekivanja da će se sa resornim ministarstvom odvijati intenzivna saradnja u cilju donošenja što kvalitetnijih rješenja za ovaj sektor i njegovo unapređenje.

Za predsjednika Odbora MBA za pomorstvo je izabran Milan Dragić, menadžer ove poslovne asocijacije.

http://www.visit-mba.me

23.03.18.

Satelit